Hils på helsesøster Marie

intervju med helsesøster

Hvor kommer du fra?

Malmø, men jeg har bodd ti år i Norge.

Malmø! Som Zlatan?

Ja, jeg gikk faktisk i parallellklassen hans på videregående.

Har du barn?

Jeg har en gutt på et år og en jente på seks. Også har jeg to jentebonusbarn på 13 og 15 år.

Hva er hobbyen din?

Jeg synger i kor, så musikk er viktig for meg.

Hvorfor valgte du å bli helsesøster?

Det er en meningsfull jobb. Det er givende å bidra til at barn og unge får det bedre. Og jeg liker veldig godt å snakke med barn og unge, så da passer det jo godt å være helsesøster.

Er det drømmejobben din?

Ja, det er det. Jeg blir glad av jobben min og jeg lærer nye ting hele tiden. Også møter jeg så mange kloke barn og unge.

Hva gjør du hele dagen?

Jeg snakker med barn om problemer de har eller ting de lurer på. Det kan være om venner, om ting som skjer hjemme, kroppen, tanker og følelser, forelskelse og ting som skjer på skolen. Av og til er det også foreldre som tar kontakt for å spørre om noe de lurer på.

Jeg har også samtalegrupper med 7. trinn der vi snakker om hvordan det er å være i den alderen, om grensesetting og om hvordan det vil bli på ungdomsskolen. Jeg har også pubertetsundervisning på 5. trinn og helsesamtaler på 3. trinn.

Også vaksinerer jeg.

Hva er det beste og det verste med å være helsesøster?

Det beste er å kunne bidra til at barn og unge får det bedre og det verste er å se barn og unge som har det vanskelig og vondt.

Hvor mange barn kommer innom hver dag?

Det er veldig forskjellig. Føler at det er flere og flere barn og voksne som tar kontakt. Sikkert på grunn av at det er blitt mer kjent at jeg er her.

Hvor ofte er du her?

Hver dag fra 8.30 til 15.00. Men annenhver onsdag er jeg her fra 13.00. Det går an å kontakte meg på sms: 47 71 07 09 eller sende mail til marie.kroon@bna.oslo.kommune.no

Hvor var du før du begynte her på Ullevål?

Jeg var på en ungdomsskole, men jeg har også jobbet på en videregående skole, nyfødt intensiv avdeling og asylmottak.

Hva sier du hvis noen vil vite om puberteten?

Da sier jeg ja! Jeg vil gjerne svare på dine spørsmål. Det er mange som lurer på mye rundt puberteten. Det er en tid da kroppen, tankene og følelsene er i forandring. Og det kan være sårt og slitsomt og man kan føle at man kjører berg- og dalbane.

Hva ville du servert hvis kongen kom på besøk?

Jeg ville servert han noe som var kjapt å lage: spaghetti med kjøttsaus. Kongen virker som en grei fyr og jeg er sikker på at han skjønner at hverdagen kan bli travel med barn og jobb.

Jeg ville servert risengrynsgrøt, sier Frida. Med risgrøt til dessert.

Jeg kan bare lage ferdigmat, jeg, bemerker Johs.

Takk for intervjuet Marie!