Desember på Ullevål skole

7. trinn har juleverksted

På de mange juleverkstedene lages det julehjerter, nisser og julekort. På bildet viser 7. trinn fram noe av det de har laget. Det er julefrokoster, risengrynsgrøt i Mat og Helse og julegrana er tent. Vi har adventssamlinger hver fredag hvor ``Så tenner vi et lys i kveld`` leses høyt.

Stjernekoret, Aks sitt eget sangkor, skal ha julekonsert i morgen. En forestilling klokka 15.00 og en 16.30. Her er det bare å møte opp! 5. trinn øver til Lucia-toget de skal gå i på fredag.

Fredag 20. desember kl. 08.30 viI det være en felles samling for alle elevene i skolegården. Da tenner vi adventslys, leser vers, synger og ønsker hverandre en god jul.

Overordnet del – verdier og prinsipper for grunnopplæringen kapittel 1.2 står det blant annet:

«Skolen skal gi elevene historisk og kulturell innsikt og forankring, og bidra til at hver elev kan ivareta og utvikle sin identitet i et inkluderende og mangfoldig fellesskap.» Å delta på gudstjeneste eller andre tradisjonelle feiringer av høytider kan være en del av dette.

Siste skoledag deltar elevene på skolegudstjeneste i Vestre Aker kirke. Her får vi høre innslag fra elever på 3. og 6. trinn.

Det blir også samling med utgangspunkt i ulike juletradisjoner på skolen for de elevene som ikke skal delta i skolegudtjenesten.

Dagen avsluttes i klasserommene. Skoledagen er slutt kl. 12.00.